Pentru o buna vizionare a fimelor

Atentionare: va rugam sa semnalati prin mesaj filmul care a fost sters de pe server pentru a gasi o alta varianta si reveniti pentru vizionare.


Pentru o mai buna vizionare a filmelor, apasati butonul pauza si lasati 10-15 minute pentru a se incarca.

Descarca ultima vesiune flash player.
In cazul in care filmul se intrerupe, va rog sa dati refresh la pagina si apoi sa reluati filmul din minutul la care s-a intrerupt, sau stergeti CACHE-ul din browser cu Shift + refresh!!!!
E bine sa folositi doar browserele Mozilla Firefox si Google Chrome!
Va rog sa testati viteza conexiunii de Internet. Click aici!
Pentru a putea viziona optim filmele, trebuie sa aveti minim 2mbps.
Pe acest site puteti viziona filme fara pericolul de a fi infectati cu virusi, reclamele sunt de la Google.

APRECIERI PE FACEBOOK

sâmbătă, 23 iulie 2016

Psycho (1960), Psihoza, film online, subtitrat ro

Psycho (1960), Psihoza, film online, subtitrat ro

4 nominalizări Oscar, un premiu Globul de Aur,

Regia
Alfred Hitchcock

Cu
Anthony Perkins, Janet Leigh

Gen film
Horror, Mister, Thriller

Durata
109 minute

IMDB 8,5


Anthony Perkins îl interpretează pe Norman Bates, ale cărui casă și motel sunt cele mai neindicate locuri pentru a-ți petrece o seară liniștită. Nimeni nu știe asta mai bine decât Marion Crane (Janet Leigh), ghinionista călătoare a cărei drumeție ia sfârșit în celebra scenă din duș, în această adaptare după romanul omonim de Robert Bloch.

Mai întai un detectiv privat (Martin Balsam), apoi sora lui Marion (Vera Miles) pornesc în căutarea ei până când suspansul și teroarea ating cote maxime, în momentul demascării ucigașului.

Cel mai celebru thriller din istoria cinematografului, cu soluții regizorale încă și azi proaspăte și surprinzătoare, un film care a inspirat generații de regizori. Mai nou s-a făcut o variantă modernă, cu scena dușului filmată identic ca la Hitchcock, violentă și controversată (ca să nu mai pomenim de sutele de parodii).

"În Psycho m-au interesat destul de puțin subiectul și personajele. Ceea ce m-a interesat a fost să impresionez publicul cu ajutorul montajului, al imaginii, al benzii sonore și a tot ceea ce este pur tehnic. Este o mare satisfacție pentru noi să folosim arta cinematografică pentru a crea emoție. Și în Psycho am reușit acest lucru." - Alfred Hitchcock, 1966 (Le Cinema selon Hitchcock)





joi, 21 iulie 2016

The Deer Hunter, Vânătorul de cerbi (1978), film online, subtitrat ro

The Deer Hunter, Vânătorul de cerbi (1978), film online, subtitrat ro

4 nominalizări şi 5 premii Oscar, un premiu şi 5 nominalizări Globul de Aur, 2 premii şi 4 nominalizări BAFTA

Într-un mic orăşel american, ameninţarea războiului din Vietnam, care planează asupra tuturor bărbaţilor înrolaţi, este întâmpinată cu unirea destinelor în cadrul ceremoniilor de cununie. Numai că această încercare nu este suficientă pentru a opri ororile războiului. Acesta este şi cazul a trei prieteni vechi pe care războiul îi schimba în totalitate….
Al doilea film at lui Michael Cimino, la origine un scenarist talentat la Hollywood, a fost declarat de unii o capodoperă cinematografică şi de alţii un film plin de ură care distorsiona grosolan realitatea istorică. Undeva între aceste două extreme “Vânătorul de cerbi” a devenit şi un mare succes comercial, în ciuda faptului că vorbea despre pierderea inocentei Americii în Războiul din Vietnam.
Într-un orăşel industrial din Pennsylvania, trei muncitori, Michael (Robert De Niro), Steven (John Savage) şi Nick (Christopher Walken), sunt chemaţi în armată pentru a pleca în război. Înainte de a-şi părăsi prietenii, Steven se însoară. iar căsătoria şi nunta devin şi o petrecere de adio pentru proaspeţii recruţi.
Fimul sare apoi în Vietnam. Toţi trei prietenii sunt făcuţi prizonieri şi reuşesc în cele din urmă să scape, dar cu consecinţe tragice. Steven rămâne paraplegic, Nick se dă la fund undeva în Asia de Sud-Est, schilodit emoţional, iar Michael se întoarce acasă copleşit de remuşcări că şi-a lăsat prietenii să eşueze. Soarta i se complica şi mai mult când, încercând să-şi reia viaţa civilă, Michael se îndrăgosteşte de Linda (Meryl Streep), cândva logodnica lui Nick.
În cursul a peste trei ore, “Vânătorul de cerbi” oferă câteva interpretări actoriceşti remarcabile şi o serie de scene de o intensitate copleşitoare, de la petrecerea de nuntă până la mult discutata secvenţă a prizonierilor de război care joacă ruletă rusească. Suntem martori la diverse scene ale destrămării comunităţii din Pennsylvania, marcate toate de momente sublime oferite de De Niro, Walken şi Streep. Ironic, şi cu o notă de patriotism răsuflat şi cam bizar, eroii celebrează legăturile fragile care îi mai ţin împreună cântând “God Bless America”, chiar înainte de genericul final. Scena aceasta este un comentariu îndurerat, dar împăciuitor asupra tristei stări de lucruri de după război, care trădează o viziune a Americii ca izvor de eroism măreţ, laşitate, ignoranţă şi lăudăroşenie oarbă. Lăsându-ne cu speranţa falsă a unui viitor mai bun, “Vânătorul de cerbi” este un clasic american negativ.
Cu o viziune vrând-nevrând limitată asupra faptelor istorice, filmul oferă o imagine eroică a experienţei Războiului din Vietnam, din perspectivă a trei oameni, fără să se ocupe de contextul social mai larg. Majoritatea criticilor se agaţa de acest lucru, observând descrierea simplistă, dacă nu chiar rasistă, a asiaticilor şi folosirea ruletei ruseşti în cel puţin două momente de cotitură ale naraţiunii. Alţii fac referire la subtextul homosocial, chiar homosexual, al filmului atunci când descrie viaţa soldaţilor şi felul în care ei se adaptează la viaţa civilă, înţeleasă ca o sferă de influenţa feminină .
Vânătorul de cerbi  poate fi însă cel mai corect caracterizat dacă nu trebuie să uităm că a fost unul dintre primele filme majore despre Războiul din Vietnam. Este un film important şi pentru că a oferit un exemplu timpuriu de film aşa-numit prestigios, care apare abia la sfârşitul anului pentru a se califica în cursa pentru premiile Academiei Americane de Film. “Vânătorul de cerbi” a propus imaginaţiei publicului un set de imagini de neuitat înainte de a câştiga un Oscar pentru cel mai bun film. Şi toate acestea numai pentru că prezintă istoria aparent banală a unor muncitori chemaţi să-şi îndeplinească o datorie civică.

IMDB : 8,2

Partea I



Partea 2








luni, 18 iulie 2016

How the West Was Won, Cum a fost cucerit vestul (1962), film online, subtitrat ro,

How the West Was Won, Cum a fost cucerit vestul (1962), film online, subtitrat ro,

3 premii şi 5 nominalizări Oscar.

Cei 50 de ani de expansiune americană înspre vest (între 1830 şi 1880) sunt imortalizaţi în peliculă cu ajutorul experienţelor familiilor Prescott şi Rawlings în drumul lor spre Canalul Erie, apoi peste preriile din St. Louis, apoi în timpul goanei după aur din California, suferinţele din timpul războiului civil şi în final în timpul construirii căilor ferate peste întinsele câmpii americane şi instalarea legii şi justiţiei la frontieră. Genurile de oameni care le trec prin faţă sunt numeroase, de la munteni la călători cu trenul, de la indieni (nativii americani) la nelegiuiţii Vestului Sălbatic.
IMDB : 7,1

Un film western exceptional de o larga respiratie cum s-ar spune, care a si primit 3 Premii Oscar si alte 5 nominalizari, toate fiind pe deplin meritate. Atat perioada abordata precum si succesiunea cronologica a evenimentelor ne pot conduce spre concluzia ca filmul How The West Was Won intruneste 3 genuri si anume : western-apache, western-clasic si western-modern, dar acesta din urma este abordat abia spre finalul filmului . O distributie de exceptie, alaturi de producatori de exceptie intaresc convingerea ca acest film merita calificativul maxim. 

Pentru aceasta ocazie aproape toată elita de la Hollywood sa adunat . Pentru a cita doar cei mai cunoscut în ordinea apariției: Carroll Baker, James Stewart, Karl Malden, Lee Van Cleef (într-un rol mic), Walter Brennan, frumoasa Debbie Reynolds , Gregory Peck, Robert Preston, George Peppard (al doilea actor pe care al vedem în a doua jumătate), John Wayne, într-un aspect foarte scurt, Henry Fonda, Richard Widmark, Lee J. Cobb și Eli Wallach. Filmul se desfășoară în cinci părți, fiecare reprezentând un pas în cucerirea  vestului:
-Faza 1, cucerirea de teritorii,
-Faza 2, goana dupa aur,
-Faza 3, Războiul Civil,
-Faza 4 de construcții feroviare,
-Faza 5, confruntarea tradițională dintre șerifi și bandiți.










luni, 11 iulie 2016

Vesyolye rebyata, Toată lumea râde, cânta şi dansează (1934), film online, subtitrat ro

Vesyolye rebyata, Toată lumea râde, cânta şi dansează (1934), film online, subtitrat ro


Regia Grigori Aleksandrov
Gen film: Comedie, Muzical

Distributie Vesyolye rebyata

Lyubov Orlova-
Anyuta
Leonid Utyosov-
Kostya Potekhin
Mariya Strelkova-
Yelena




Toată lumea râde, cânta şi dansează a fost prima comedie muzicală sovietică. Ea s-a jucat la Odesa și Moscova, în anii 1934. 
Genericul acestei comedii include un nume mare din galeria actorilor ruşi, pe Liubov Orlova, vedeta filmelor muzicale semnate de soţul ei, regizorul Grigori Aleksandrov. 

Kostya Potekhin (Leonid Utyosov), un cioban, este confundat cu un star internațional. El se indragosteste de Anyuta (Lyubov Orlova) și joacă ca un adevărat star pentru ea. 

Într-o cascadă de numere muzicale comice el devine liderul Jazz-Band și oferă un spectacol hilar la Odessa Music Hall. Acum, el este solicitat să cânte la Teatrul Balșoi din Moscova.

„Nenumaratele inventii vizuale si sonore ale lui Aleksandrov au fost puse in valoare de excelentii artisti Liubov Orlova (sotia si interpreta preferata a regizorului) si Leonid Utiosov, a caror fantezie si antren aveau sa dea filmului dinamismul, verva si stralucirea, unui musical unic in istoria cinematografului.” – D.I. Suchianu, Constantin Popescu – 1972 (Filme de neuitat)

Autorul muzicii este Isaak Dunaevski. El a compus muzică pentru 28 de filme din care amintim filmele „Volga, Volga", „Copiii căpitanului Grant", sau opereta „Vânt de libertate”.



IMDB : 7,2







miercuri, 6 iulie 2016

The Fugitive, Evadatul (1993), film online, subtitrat ro

The Fugitive,  Evadatul (1993), film online, subtitrat ro

Un premiu şi 6 nominalizări Oscar, un premiu şi 2 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi 3 nominalizări BAFTA.


În 1993, regizorul Andrew Davis a dat pur şi simplu lovitura cu acest film care i-a adus lui Tommy Lee Jones, aici într-o formă de zile mari, Oscarul şi Globul de Aur pentru cel mai bun rol secundar. Inspirat din serialul cu acelaşi nume, în vogă în anii ’60, filmul “Evadatul” aduce în faţa telespectatorilor povestea doctorului Richard Kimble care, deşi este complet nevinovat este arestat şi condamnat pentru uciderea sângeroasă a soţiei sale. În timp ce Kimble (jucat excelent de Harrison Ford) este mutat din oraşul său natal spre închisoarea din Chicago, autobuzul cu care este transferat este implicat într-un spectaculos accident, intrând în coliziune cu un tren (de menţionat că acest accident e considerat drept cea mai reuşită scena de gen filmată vreodată). Supravieţuitor al acestui dezastru, Kimble evadează şi porneşte pe urmele celui pe care îl crede vinovat de moartea soţiei sale. Iar pe urmele sale porneşte şeriful Sam Gerard (Tommy Lee Jones), care se foloseşte de numirea sa în fruntea acestui caz pentru a-şi face campanie la televizor. El anunţă public că are de gând “să scormonească fiecare depozit, fiecare cuşcă de câine” pentru a-l găsi pe Kimble şi a-l aduce în faţa justiţiei. Spre deosebire de personajul din serial, Jones este dotat cu mult umor. Astfel, când, disperat, Kimble îi strigă “nu mi-am ucis soţia!” Jones îi răspunde imperturbabil “nu mă interesează”. În plus, filmul “Evadatul” oferă spre final surpriză după surpriză, inclusiv în ceea ce priveşte identitatea adevăratului criminal.
IMDB : 7,8


Server 1



Server 2